Na een aanhouding afgelopen zaterdag werd Bart K., cliënt van advocaat Justin Luiten, vanochtend wederom aangehouden. Ditmaal op verdenking van het aanzetten tot geweld. Bart K. maakt deel uit van de groep die bekend is geworden onder de naam ‘Gele Hesjes’.

RTV Maastricht bericht als volgt:

Actieleider ‘gele hesjes’ opnieuw opgepakt

“Bart Krijnen, de leider van de actievoerende ‘gele hesjes’ in Maastricht, is vandaag opnieuw opgepakt, zo melden diverse media. Afgelopen zaterdag werd hij tijdens een demonstratie ook al aangehouden vanwege verstoring van de openbare orde. Vandaag zou het gaan om opruiende teksten op social media.

“Zaterdag na zijn arrestatie is er een filmpje op internet verschenen waarin Bart volgens de politie oproept tot geweld”, zo laat Krijnens advocaat Justin Luiten weten. Maar volgens de raadsman is dit niet het geval: “Bart verklaart in het filmpje alleen dat als iemand anders geweld gebruikt, hij deze persoon niet kan tegenhouden. Daarnaast wordt er uberhaupt niet opgeroepen tot geweld tegen een overheidsinstantie”.
Vanavond wordt bekend of het voorarrest van Krijnen wordt verlengd. Daarna beslist de actievoerder samen met zijn advocaat of er nog verdere stappen ondernomen worden.
Komende zaterdagmiddag is opnieuw een demonstratie gepland, de organisatie hoopt dan ook mensen uit andere streden in de regio naar Maastricht te krijgen. Als Krijnen dan op vrije voeten is, zal hij er die middag in ieder geval bij zijn, zo verklaart zijn advocaat.”

Bron:
“Actieleider ‘gele hesjes’ opnieuw opgepakt”,
RTV Maastricht 6 december 2018

© 2017-2018 Daamen, advocaten. | Disclaimer | Sitemap | Links | Beheer