Rechtbank Assen

In deze zaak staat Justin Luiten de twee hoofdverdachten bij. De twee mannen zijn volgens het openbaar ministerie verantwoordelijk voor het witwassen en omkatten van tientallen voertuigen (met name van het merk Volkswagen Polo en Golf). Vandaag was de uitspraak in deze megazaak

In het vonnis heeft de rechtbank bepaald dat de verdachten worden veroordeeld voor het witwassen van nog ‘slechts’ zes voertuigen. De verdenking zag op maar liefst om 24 voorwerpen (!).

Mannen krijgen celstraf wegens handel in onderdelen gestolen auto’s en scooters

“Een 23-jarige man uit het Duitse Meppen is veroordeeld tot tien maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk voor witwassen van onderdelen van gestolen auto’s en scooters.

Ook kreeg hij de straf voor een mishandeling in café De Brasserie in Emmen, openlijk geweld door iemand met een stok te slaan aan de Nijbracht en het beledigen van politieagenten. Een 23-jarige handlanger kreeg acht maanden, waarvan vier voorwaardelijk voor het witwassen en het geweld aan de Nijbracht.

Loods vol onderdelen van gestolen auto’s en scooters

De geweldszaken speelden zich af in 2014. Voor het witwassen werd het duo in januari 2015 opgepakt. In een loods aan de Bokslootdwarsweg in Emmen werden een enorme hoeveelheid onderdelen van gestolen auto’s, scooters en gereedschap gevonden. Ook stonden er chassis en karkassen van gestolen auto’s; allemaal van vrij nieuwe Volkswagens.

De auto’s bleken kort ervoor gestolen in Emmen en omgeving. Er was te weinig bewijs dat de mannen de daders waren, maar volgens de rechtbank waren ze in de loods wel bezig de auto’s uit elkaar te halen. De losse onderdelen verkochten ze. Daarmee maakten ze zich schuldig aan witwassen, oordeelde de rechtbank.

Verdienste wordt geschat op 60.000 euro

Omdat de rechtbank minder bewezen vindt dan het Openbaar Ministerie vielen de straffen voor het duo lager uit. Tegen de mannen werden drie weken geleden deels voorwaardelijke straffen van achttien en vijftien maanden geëist. Het OM vermoedt dat de twee zo’n 60.000 euro hebben verdiend met de verkoop van de onderdelen van de gestolen Volkswagens.”

Het bericht op Dagblad van het noorden

Meer mediaberichten over zaken van Justin.

© 2017-2018 Daamen, advocaten. | Disclaimer | Sitemap | Links | Beheer