Hans Schepers en Dirk Daamen staan de verdachte bij, Hans in de civiele zaak en Dirk in de strafzaak.

“Een 73-jarige man uit Gaanderen, die eerder tot acht maanden cel werd veroordeeld vanwege het in september vorig jaar gooien van zoutzuur over een man in Terborg, heeft nu ook een contact- en straatverbod opgelegd gekregen door de rechter.     

Volgens de rechtbank was hij het die op 18 september vorig jaar de woning in Terborg binnendrong en het zoutzuur over de bewoner gooide. Die liep daarbij eerstegraads brandwonden op.

De man had van te voren al bedacht dat hij met zoutzuur aan de slag ging, omdat hij het middel enkele dagen eerder al had gekocht. Bovendien ging hij de woning in Terborg binnen met een mondkapje op en plastic handschoenen aan. Bovenop de celstraf is nu dus ook een contact- en straatverbod opgelegd.

Het slachtoffer eiste een levenslang verbod voor heel Terborg. “Uiteindelijk heeft de rechter de man slechts verboden binnen tien meter van het perceel van het slachtoffer te komen. Ook een verzoek tot gijzeling is afgewezen”, aldus Hans Schepers, de advocaat die de man in deze civiele procedure bijstond.

Zijn raadsman in de strafzaak is Dirk Daamen: “Mijn cliënt ontkent ten stelligste dat hij het zuur heeft gegooid en is dan ook in hoger beroep gegaan. Het is nog niet bekend wanneer dat wordt behandeld.” ”

Lees hier:
‘Contact- en straatverbod voor zuurgooier’,
Crimewatcher 7 juli 2017

© 2017-2019 Daamen, advocaten. | Disclaimer | Sitemap | Links | Beheer