Zwaar lichamelijk letsel, mishandeling

Justin Luiten staat de verdachte in deze zaak bij. Hij wordt verdacht van een aantal forse geweldsmisdrijven, waaronder twee pogingen tot doodslag en daarnaast het mishandelen van verschillende agenten. Gisteren werd de strafzaak door de rechtbank in Assen ‘pro forma’ behandeld.

‘Emmenaar verdacht van veel geweld tijdens festival C’est la Vie ‘

“Een 23-jarige man uit Emmen zit vast voor twee pogingen tot doodslag tijdens het festival C’est la Vie in Emmen. Ook wordt hij verdacht van mishandeling van een politieagent.

In de nacht van 23 op 24 juli sloeg hij volgens het Openbaar Ministerie een man naar de grond drukte toen zijn keel dicht, waardoor het slachtoffer dreigde te stikken. Een andere man zou hij tegen het hoofd hebben geslagen. Toen die man op de grond lag, trapte hij hem tegen het hoofd. Bij zijn arrestatie daarna beet hij een politieagent in de hand.

De Emmenaar verscheen donderdag tijdens een pro-formazitting voor de rechtbank in Assen. Die bepaalde dat hij vast blijft zitten tot de behandeling van de rechtszaak in februari.
Gedronken

Advocaat Justin Luiten vroeg de rechtbank zijn cliënt vrij te laten. Volgens hem is de man helemaal niet agressief, maar gaat het mis als hij drinkt. Daarvoor wil de man behandeld worden, aldus Luiten.

Zijn cliënt werd eerder dit jaar al onder strenge voorwaarden vrijgelaten, maar zit weer vast sinds hij 1 oktober een winkelruit aan de Hoofdstraat ingooide en zich met veel geweld verzette tegen zijn arrestatie. Ook toen had hij gedronken.
Afkickkliniek

De rechtbank wil hem niet nog eens onbehandeld de straat op sturen. Ze vindt dat de Emmenaar rechtstreeks vanuit de gevangenis naar een afkickkliniek moet en wil hem niet thuis laten wachten tot daar plek is.

Behalve van de misdrijven in juli en oktober wordt de man ook verdacht van een bedreiging in Emmer-Compascuum en een mishandeling in Emmen in april dit jaar. Op 27 februari volgend jaar wordt zijn strafzaak inhoudelijk behandeld.”

Het bericht op Dagblad van het Noorden

‘Emmenaar verdacht van veel geweld tijdens festival C’est la Vie’,
Dagblad van het Noorden 14 december 2017

© 2017-2018 Daamen, advocaten. | Disclaimer | Sitemap | Links | Beheer