Hans Schepers staat verdachte Nitu T. bij.

“Wie deelde de duw uit waardoor een inwoonster van Achterveld eind mei tegen de keukenvloer smakte en haar pols brak? Twee verdachten uit Roemenië geven elkaar de schuld, al zouden ze de bewuste dag alleen maar om een glas water hebben gevraagd.

De strafrechter in Utrecht had vandaag de handen vol aan de 25-jarige Vasile A. en zijn twee jaar jongere landgenoot Nitu T. Vooral de oudste van het stel liet zich niet onbetuigd op de tussenzitting, die eindigde met het verlengen van het voorarrest tot de dag van het proces op 28 september. Vasile A. gaf in gebrekkig Engels luidkeels te kennen dat hem onrecht werd aangedaan. Vier politiemannen begeleidden de opstandige Roemenen na afloop terug naar het arrestantenverblijf.

Was de heetgebakerde houding van de verdachten al geen reden om ze voorlopig achter de tralies te houden, dan waren de gepleegde vergrijpen dat wel, oordeelde het Openbaar Ministerie. De twee Roemenen zouden de rust op 23 mei danig hebben verstoord in het landelijke Achterveld. Ze drongen volgens de officier van justitie een huis binnen op de Hessenweg. Tijdens het doorzoeken van laden en kasten werden ze verrast door de bewoonster, die een duw kreeg en hard op de grond terecht kwam. Een neef van de vrouw was getuige van de schermutseling. Hij zag hoe het duo er zonder buit vandoor ging.

Na een vruchteloze poging bij een andere woning aan de Hessenweg, drong het duo volgens de officier verderop binnen bij een Bed&Breakfast. In het geldkistje dat de mannen buit maakten, zat enkel een briefje van 10 euro. Nitu T. droeg het bij zich op het moment van hun aanhouding kort daarna.

Een uitgemaakte zaak was de diefstal, de pogingen en het geweld tegen de Achterveldse daarmee nog niet, vonden beide advocaten van de verdachten. Ze vroegen met succes om een nader verhoor van de vrouw en haar neef bij de rechter-commissaris. ,,Het is nodig om vast te stellen óf er is geduwd en zo ja, door wie van de twee’’, betoogde de raadsman van T.

Het slachtoffer en haar neef waren niet aanwezig op de rumoerige pro formazitting. De verdachten waren nog het meest ontstemd over het beslag op hun geld – een paar honderd euro – dat de rechter handhaafde tot de behandeling van de zaak eind september. Het kan nog wel eens van pas komen bij een eventuele toegekende schadevergoeding, luidde zijn schot voor de boeg. Maar de schreeuwende Roemenen kregen de hint niet meer mee.”

Lees het bericht op AD.nl:
‘Heetgebakerde Roemeense woningovervallers niet vrij’,
ad.nl 17 augustus 2017

Meer ‘Hans Schepers in de media’

© 2017-2019 Daamen, advocaten. | Disclaimer | Sitemap | Links | Beheer