Opening: Cursus strafzaak voorbereiden voor cassatie

Ter gelegenheid van de opening van onze kantoorlocatie in Amsterdam verzorgt cassatiespecialist mr. Dirk Daamen op vrijdag 22 juni 2018 tegen sterk gereduceerd tarief de cursus: “Maak je verweer in hoger beroep cassatieproof”. Tussen de ontvangt met Limburgse vlaai en een gezellige, aangeklede borrel houdt hij een lezing vol tips en tricks om je strafzaak optimaal voor te bereiden voor een eventueel cassatieberoep. Advocaten die optreden in strafzaken zijn van harte uitgenodigd.

Meld je snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt!

Dirk Daamen, advocaat.

De cursus

De basis voor het cassatieberoep in strafzaken moet al in hoger beroep worden gelegd. Als daar niet of nauwelijks verweren worden gevoerd of verzoeken worden gedaan (of niet op de juiste manier), beperkt dat de mogelijkheden voor de cassatie-advocaat. Als cassatiespecialist heeft Dirk Daamen daar regelmatig mee te maken. In deze cursus legt Dirk uit waar je in hoger beroep rekening mee moet houden, wil je de kansen op een succesvol cassatieberoep zo groot mogelijk houden. Uiteraard wordt daarbij de actuele jurisprudentie van de Hoge Raad betrokken.

Aan bod komen onder meer de volgende onderwerpen:

  • Inkleding van verweren en verzoeken
  • Vastlegging van verweren en verzoeken
  • Incidenten ter zitting in hoger beroep
  • Strategie: je kruit drooghouden?
  • Instellen en beperken cassatieberoep

Programma

  • 15:30-16:00 Ontvangst: koffie/thee + Limburgse vlaai
  • 16:00-18:00 Lezing
  • 18:00-19:30 Borrel

Prijs & Opleidingspunten

Deelname kost € 50,- excl. btw. Hoewel we geen door de NOvA erkende PO-instelling zijn, kun je voor de cursus 2 PO-punten claimen. We zullen de daarvoor vereiste documenten verzorgen.

Locatie & Parkeren

De cursus vindt plaats in het Coengebouw. Het gebouw zelf heeft weinig parkeerplekken voor bezoekers. In de directe omgeving zijn wel parkeervoorzieningen. We adviseren met het openbaar vervoer te komen, het is op loopafstand van Amsterdam Sloterdijk en van metrostation Isolatorweg.
→ Routebeschrijving

Coen-gebouw Amsterdam

AANMELDINGSFORMULIER

Aanmelding staat open voor alle advocaten, via onderstaand formulier. Je aanmelding is pas definitief na betaling!
Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!