Justin Luiten staat in deze zaak het slachtoffer bij. Rechtbank Midden-Nederland veroordeelde vandaag 4 verdachten van een gewelddadige woningoverval tot gevangenisstraffen van 30 tot 48 maanden. De rechtbank kende de cliënt van Justin een schadevergoeding toe van € 2.500,-.

De overval en de straffen

Een 24-jarige man maakte onder valse voorwendselen een afspraak met het slachtoffer. Hij is samen met een 27-jarige man in de woning geweest. De 24-jarige man bedreigde het slachtoffer met de dood. Tijdens deze overval heeft de 27-jarige man daadwerkelijk geweld gebruikt. Bij het opleggen van de straf heeft de rechtbank rekening gehouden met de leidende rol van de mannen en straffen die in vergelijkbare zaken worden opgelegd. De rechtbank veroordeelt hen dan ook tot een gevangenisstraf van 4 jaar.

Een 34-jarige man hielp bij het plannen van de overval en bestuurde de vluchtauto. In de auto zat een 26-jarige man die ook betrokken was bij het plannen van de overval. Hij had een blanco strafblad. Dit is meegenomen bij het bepalen van de straf. Ook is er gekeken naar de rol van de mannen en naar opgelegde straffen in vergelijkbare zaken. De rechtbank veroordeelt de 34-jarige man tot een gevangenisstraf van 3 jaar. De 26-jarige man is veroordeeld tot een celstraf van 30 maanden.

De schadevergoeding

De cliënt van Justin vroeg de buit (€ 40.000) terug van de daders. Maar dat is door de rechtbank afgewezen, omdat de buit al aan hem was teruggegeven.

Daarnaast is gevraagd om € 4.250,- als smartengeld. Die vordering is deels toegewezen. Gelet op de aard van het bewezen verklaarde feit en de schadevergoedingen in soortgelijke zaken, heeft de rechtbank een bedrag toegekend van € 2.500,-.

De uitspraken

Twee van de vier uitspraken zijn gepubliceerd op rechtspraak.nl:

Meer gepubliceerde uitspraken van Justin Luiten

Gepubliceerde uitspraken in zaken van Justin

© 2017-2018 Daamen, advocaten. | Disclaimer | Sitemap | Links | Beheer