fbpx
Boksen

Justin Luiten staat Hannes ter L. bij. Hij werd verdacht van openlijke geweldpleging. Daarvoor kreeg hij in hoger beroep een taakstraf. Dit terwijl de rechtbank hem veroordeeld had tot twee maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf.

‘200 uur taakstraf voor Maastrichtse bokser’

“Het gerechtshof in Den Bosch heeft bokser Hannes ter L. uit Maastricht een werkstraf van 200 uur opgelegd en drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Dit in verband met een vechtpartij in een kroeg in zijn woonplaats, waarbij ook zijn neven betrokken waren, in september 2014. De rechtbank had Ter L. in eerste instantie tot twee maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld.

De slachtoffers, twee Britten, liepen bij het incident een gebroken oogkas, een gebroken kaak en kneuzingen op. De bewuste vechtpartij werd door een camera vastgelegd. Hannes ter L. werd in 2013 in het Topsportcentrum in Rotterdam Nederlands kampioen boksen in de hoogste klasse bij de amateurs: A-klasse super zwaargewicht. In 2014 prolongeerde hij zijn titel zonder te spelen omdat er geen tegenstander voor hem beschikbaar was.

Justin Luiten (foto), advocaat van Hannes ter L., geeft aan tevreden te zijn met de beslissing van het gerechtshof. “De straf van de rechtbank is ervaren als vooral te zijn ingegeven door de ernst van de zaak in algemene zin, terwijl de rol van Hannes in verhouding tot de mededaders gering was. De straf die in hoger beroep is opgelegd doet door geen onvoorwaardelijke gevangenisstraf op te leggen – meer eerbied aan de persoon van cliënt en het feit dat hij niet eerder werd veroordeeld.””

Lees verder op Crimewatcher.nl

‘200 uur taakstraf voor Maastrichtse bokser’,
Crimewatcher.nl 22 augustus 2017.

Meer van Justin Luiten in de media

Meer mediaberichten over zaken van Justin

© 2017-2018 Daamen, advocaten. | Disclaimer | Sitemap | Links | Beheer