RECHTSGEBIEDEN:

  • Strafrecht, waaronder:
    • Jeugdstrafrecht
  • Penitentiair recht
  • Bestuursrecht
  • Civiel recht

GEBOREN:

Doetinchem, 1978

BEËDIGD:

2003

BIJ KANTOOR:

2016

Hans Schepers is een nuchtere en integere advocaat met oog voor detail, die zijn cliënten duidelijkheid geeft over de juridische situatie om vervolgens samen het best mogelijke resultaat te behalen.

Rechtsgebieden

Hans Schepers houdt zich vooral bezig met het (jeugd)strafrecht en penitentiair recht. Maar door zijn ruime ervaring in het bestuursrecht en het civiele recht kan hij je ook prima in zo’n zaak bijstaan. Ook in de zaken waarin het strafrecht andere rechtsgebieden raakt komt die kennis van pas. Hans behandelt bijvoorbeeld ook zaken over bestuurlijke boeten.

Werkervaring

Direct na zijn studie is Hans Schepers aan de slag gegaan bij een middelgroot advocatenkantoor in Maastricht, waar hij in 2003 als advocaat werd beëdigd. Daar had hij een algemene praktijk met civiele en bestuursrechtelijke zaken, maar met het accent op het strafrecht. Hij heeft zich in het bijzonder toegelegd op bijstand aan minderjarigen, zowel in strafzaken als in civiele zaken.

Opleiding

Hans Schepers heeft gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waaraan hij in 2002 afstudeerde in Nederlands Recht op het gebied van het strafrecht. Hij heeft les gehad van onder meer de vermaarde strafrechtgeleerden prof. mr. Y. Buruma en prof. mr. A.J. Machielse. Daarnaast heeft hij tijdens zijn studie al de nodige kennis opgedaan over het bestuursrecht. Hierdoor is ook zijn interesse ontstaan voor de soms dunne scheidslijn tussen de strafrecht en bestuursrecht.


Publicaties

Hans Schepers publiceert ook regelmatig. Zie de pagina Publicaties.

Media

Hier vind je een overzicht van zaken van mr. Schepers die in de media zijn geweest.

Talen

Hans spreekt behalve Nederlands ook Engels en Duits.

DIRECT CONTACT