RECHTSGEBIEDEN:

  • Strafrecht, waaronder:
    • Cassatie in strafzaken
    • Slachtoffers / benadeelde partijen
    • Jeugdstrafrecht
  • Penitentiair recht
  • Bestuursrecht

GEBOREN:

Heerlen, 1987

BEËDIGD:

2012

BIJ KANTOOR:

2014

Mr. Luiten over zijn vak:
“Gedurende mijn dienstverband bij Moszkowicz deed zich (door omstandigheden) de mogelijkheid voor enige tijd de strafrechtsectie binnen het kantoor in Maastricht goeddeels te ‘runnen’. Dan leer je wel het een en ander. Je moet je in een rap tempo complexe dossiers eigen maken om vervolgens tot de kern te komen. Een dossier van duizenden pagina’s moet natuurlijk wel in mijn hoofd zitten als ik op zitting sta, zodat ik de rechter haarfijn kan uitleggen waar de juridische pijnpunten zitten. Maar ook in kleinere zaken zitten vaak de nodige verweren. In een op het eerste oog kansarme zaak vind ik vaak toch nog een verweer dat leidt tot vrijspraak. Maar ook als een vrijspraak er niet in zit, zet ik mij volledig in om het best haalbare resultaat te halen.”

Rechtsgebieden

Justin legt zich toe op alle facetten van het strafrecht waarmee de burger – tegen wil en dank – wordt geconfronteerd. Hij behandelt het hele scala aan strafzaken: van dader tot slachtoffer, van fietsendief tot beroepscrimineel, van first offender tot veelpleger en van rechtbank tot en met de Hoge Raad. Ook voor strafzaken met een internationaal karakter (Europees Hof, uit- of overlevering, WETS/WOTS-zaken etc.) kunt u bij Justin Luiten terecht.

Werkervaring

Voorafgaand aan zijn overstap naar Daamen, advocaten. werkte Justin Luiten anderhalf jaar als strafrechtjurist bij Van Berge Henegouwen advocaten in Maastricht en daarna bijna drie jaar als advocaat voor Moszkowicz advocaten, ook in Maastricht.

Opleiding

Justin Luiten behaalde in 2010 aan de Universiteit Maastricht zijn master in het Nederlands recht met als specialisatie Strafrecht.

Lidmaatschappen

Mr. Luiten is lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA), van de Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA) en van de Werkgroep Strafrecht van de Jonge Balie Maastricht.

Uitspraken

Klik hier voor een overzicht van gepubliceerde uitspraken van mr. J.W.E. Luiten.

Publicaties

Zie voor een lijst van publicaties van Justin de pagina Publicaties.


Media

Hier vind je een overzicht van zaken van mr. Luiten die in de media zijn geweest.

Talen

Justin Luiten spreekt behalve Nederlands ook Engels en Duits.

DIRECT CONTACT

[recaptcha]