RECHTSGEBIEDEN:

  • Strafrecht, waaronder:
    • Cassatie
  • Penitentiair recht

GEBOREN:

Oss, 1989

BEËDIGD:

2016

BIJ KANTOOR:

2016

“Elk verhaal heeft twee kanten. Ik strijd ervoor mijn cliënt zo goed mogelijk in staat te stellen zijn/haar kant van het verhaal te vertellen, zodat een rechter op basis van alle feiten en omstandigheden een beslissing kan nemen. Indien mijn cliënt daartoe zelf niet in staat is, ben ik er om dat voor hem te doen. In alle gevallen zal ik alles doen om de belangen van mijn cliënt zo goed mogelijk te behartigen en zo uiteindelijk het beste resultaat te bereiken.”

Rechtsgebieden

Mr. Kool verleent rechtsbijstand op het gebied van het strafrecht in de breedste zin van het woord. Dat houdt in dat zijn cliënten voor al hun strafrechtelijke problemen bij hem terecht kunnen. Voor Ruben is geen zaak te groot of te klein, hij zal iedere zaak met dezelfde bevlogenheid aanvliegen. Daarnaast legt Ruben Kool zich toe op zaken die samenhangen met het strafrecht, met name ook het penitentiair recht.

Werkervaring

Vanaf 2013 heeft mr. Kool twee jaar als (buiten)griffier gewerkt op de sector Strafrecht van de Rechtbank Limburg. Daar heeft hij geleerd zaken te benaderen vanuit de positie van zowel de rechter, de officier van justitie als de verdediging. Deze vaardigheden stellen hem nu in staat een voor de cliënt gunstige strategie te bepalen. Van november 2015 tot juli 2016 heeft Ruben zijn juridische kennis en vaardigheden ontwikkeld bij ander strafrechtkantoor in Maastricht. Voordat Ruben advocaat werd bij Daamen, advocaten., was hij vanaf juli 2016 bij ons in dienst als juridisch medewerker.

Opleiding

Strafpleiter Ruben Kool is in 2015 afgestudeerd aan de Universiteit Maastricht. Hij behaalde daar de Master Nederlands Recht met specialisatie Strafrecht en de Master Forensica, Criminologie en Rechtspleging.

Lidmaatschappen

Mr. Kool is lid van de Jonge Balie Maastricht en de daaruit ontstane Werkgroep Strafrecht.

Uitspraken

Klik hier voor een overzicht van gepubliceerde uitspraken van mr. R.I. Kool.

Publicaties

Zie voor een lijst van publicaties van Ruben de pagina Publicaties.

Strafrecht advocaat Ruben Kool Maastricht

Media

Hier vind je een overzicht van zaken van mr. Kool die in de media zijn geweest.

Talen

Ruben spreekt behalve Nederlands ook Engels, Frans, Duits en Spaans.

DIRECT CONTACT