Dirk Daamen staat de verdachte in deze zaak bij.

“‘Creepy guy’ achtervolgt Maastrichts model maandenlang”

“Een Maastrichts model is maandenlang gestalkt door Elliot B. (24) uit Londen. De Engelsman stuurde haar meer dan honderd berichten via Instagram en reisde zelfs naar Maastricht om haar te vinden.
Dat gebeurde volgens justitie tussen november 2018 en augustus 2019.

Model en vlogster

Het Maastrichtse slachtoffer timmert aan de weg als model en vlogster en verzamelde op Instagram en YouTube duizenden volgers. Een van hen was Elliot, een autistische Engelsman die ten tijde geen werk had en bij zijn moeder woonde. Tussen de talloze berichten die hij stuurde zaten ook seksuele toespelingen. Zo stuurde hij: ‘Ik ben terug. Word je nat als je op de blokkeerknop drukt?’

21 Instagram-accounts

De twintiger uit Londen liet zich niet eenvoudig afschepen. Steeds als hij door het model geblokkeerd werd, maakte hij een nieuw Instagram-account aan. In totaal maakte hij 21 accounts, onder andere met de naam thatcreepyguythatcontactsyou, of vrij vertaald: die enge gast die contact met je zoekt.

Hij schreef ook: ‘Je kunt me blokkeren of rapporteren, maar je verdoet je tijd. Jij bent het niet die de beslissing neemt, dat ben ik. Dit stopt alleen als je met me praat.’

Oog in oog

Na enige tijd stond de vrouw oog in oog met haar stalker. Ze herkende de man van zijn foto’s op Instagram. Hij bleek naar Maastricht te zijn gereisd om haar te zoeken. Op een zeker moment besloot ze op hem af te stappen om te vragen waar hij mee bezig was. Ze maakte ook een foto van hem. Elliot antwoordde, volgens de vrouw: “Ik ben het niet het type stalker waar je bang voor moet zijn.”

Stom experiment

De politie nam de zaak echter serieus en arresteerde Elliot. Hij zat drie dagen in voorarrest. Tijdens zijn verhoor bekende hij het model te hebben gestalkt. “Het was een stom experiment, een grap. Ik probeerde haar zover te krijgen om te reageren. Toen ik haar achtervolgde in Maastricht, hoopte ik dat ik met haar kon praten om mijn excuses aan te bieden.”

Force of nature

Woensdag diende het proces tegen Elliot, die daar zelf niet bij was. Wel postte hij een foto van zichzelf in Maastricht, met daarbij de tekst: ‘Sometimes in life, you encounter a force of nature you’re not ready for.’ De Londenaar hoorde dus niet persoonlijk hoe de aanklaagster twee maanden voorwaardelijke celstraf tegen hem eiste. Over twee weken doet de rechter uitspraak.”

Bron: ”Creepy guy’ achtervolgt Maastrichts model maandenlang’,
1limburg.nl 28 oktober 2020

© 2017-2024 Daamen, advocaten. | Disclaimer | Sitemap | Links | Beheer