TBS-kliniek De Kijvelanden, Poortugaal
Dirk Daamen staat de verdachte in deze zaak bij.

‘Tbs’er op rooftocht in Zeeland: eis dertig maanden cel’

“MIDDELBURG – De 52-jarige Z. B., die al geruime tijd in een tbs-kliniek in Poortugaal verblijft kwam graag in Zeeland. Vissen, visje eten, boulevardje pikken, in het zonnetje zitten. Alleen eindigde zijn laatste bezoek, 4 juli vorig jaar, in een politiecel en hoorde hij vrijdag officier van justitie Rob Rammeloo een gevangenisstraf van dertig maanden tegen zich eisen. B. wordt verdacht van 30 mei tot en met 4 juli vorig jaar te hebben ingebroken in ettelijke vakantiewoningen aan de Zeeuwse kust.

Dat zou B. overigens niet alleen hebben gedaan, maar samen met zijn huisgenoot, de ‘beruchte’ tbs’er Henk Ernst. Samen zitten ze in het resocialisatiehuis De Blink in kliniek De Kijvelanden in Poortugaal. Ernst kreeg in 1998 tbs opgelegd en zit samen met B. in de fase waarin de mannen met onbegeleid verlof kunnen. Ernst werd 4 juli in Zoutelande, waar hij met B. bezig was in te breken door een toerist gezien. Toen de politie arriveerde was Ernst al gevlogen.

Volgens B. berustten alle inbraken en pogingen daartoe op een misverstand. Westkapelle, Renesse, Wissenkerke, Oostkapelle, Burgh-Haamstede, Vrouwenpolder, Cadzand, B. was er misschien wel geweest, erkende hij. Maar niet om in te breken, maar om bij de receptie van die vakantieparken folders te halen. Voor zijn dochter, voor een weekendje weg. Hoe het kon dat zijn GPS-enkelband aanstraalde op de plek en het moment waarom er werd ingebroken wist hij niet. Hoe het kon dat de gestolen spullen op zijn telefoon stonden, dat de gestolen spullen, aangeboden door Ernst op Marktplaats stonden? B. had geen enkele notie. Hij struinde rommelmarkten af en gaf die aan Ernst die ze zou verkopen. Meer niet. Hij was onschuldig.

Uitspraak 26 maart”

Bron: ‘Tbs’er op rooftocht in Zeeland: eis dertig maanden cel’,
pzc.nl 12 maart 2021

© 2017-2024 Daamen, advocaten. | Disclaimer | Sitemap | Links | Beheer