Bezuinigingen gefinancierde rechtsbijstand: Bénédicte Ficq en Marije Jeltes over de slechte vergoedingen voor pro-deo-advocaten

Bénédicte Ficq en Marije Jeltes over de slechte vergoedingen voor pro-deo-advocaten

Het AD kopte gisteren ‘Pro-deo-advocaten haken af’. Ze scholen zich om, worden actief in andere specialisme of moeten bijbeunen omdat het pro-deowerk zo slecht betaald wordt. Strafrecht- en jeugdrechtadvocaat Marije Jeltes stopt per 1 september als pro-deo-advocaat omdat het zo slecht betaalt. Zij en strafrecht advocaat Bénédicte Ficq vertelden gisteren bij Jinek over de benarde situatie waar pro-deo-advocaten in terecht zijn gekomen en waarom dit een groot probleem is voor Nederland. Ook de advocaten van ons kantoor doen veel zaken op basis van toevoeging (‘pro deo’).

Bekijk het interview hier: Bénédicte Ficq en Marije Jeltes over de slechte vergoedingen voor pro-deo-advocaten

Artikel AD: “Sociale advocaten haken af wegens slechte vergoeding”

“Sociale advocaten laten zich omscholen, worden actief in andere specialismen en beunen bij om rond te komen. De reden hiervoor is de slechte vergoeding voor het pro-Deowerk. In een enkel geval stopt een advocaat helemaal. Dat geldt voor Marije Jeltes, die eerder begon met lesgeven om in het jeugdrecht actief te kunnen blijven. Zij laat zich helemaal uitschrijven als advocaat, mede vanwege slechte vergoedingen voor haar werk.”

Het hele bericht uit het AD lees je hier: Sociale advocaten haken af wegens slechte vergoeding

bezuinigingen rechtsbijstand lage vergoedingen pro deo advocaten

© 2017-2024 Daamen, advocaten. | Disclaimer | Sitemap | Links | Beheer