cocaïne

Dirk Daamen staat in deze zaak een van de verdachte Colombianen bij.

‘Eis: 3 jaar cel voor Colombianen na vondst partij coke’

“AMSTERDAM Justitie wil dat twee Colombiaanse broers drie jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk, de cel in gaan in verband met de vondst van een aantal kilo’s coke en duizenden euro’s aan cash in Amsterdam, in mei dit jaar.

Dirk Daamen, advocaat van een van de verdachte Zuid-Amerikanen, geeft aan de eis van de officier van justitie ,,veel te hoog” te vinden. ,,Zeker in vergelijking met straffen die zijn opgelegd in soortgelijke zaken. Ik heb de rechtbank gevraagd mijn client vrij te spreken omdat niet duidelijk is van wie de coke en cash precies waren”, aldus de Maastrichtse strafpleiter.

Wat gebeurde er precies in deze zaak? Het is maandag 1 mei dit jaar rond 13.45 uur als een dienstdoende agent, in burger en dus onopvallend gekleed, een zwarte Chevrolet met meerdere inzittenden op een parkeerplaats aan de Amsterdamse Jan van Galenstraat ziet stoppen. Ook een Peugeot parkeert hier. Personen van beide auto’s maken contact met elkaar, zo constateert de agent. Even later rijden zij weg met de Chevrolet. De argwanende politieagent besluit dit voertuig te volgen. (..)”

Lees verder op Crimewatcher.nl

Ook over deze zaak:

‘Woning West dicht na vondst zes kilo cocaïne’,
Parool 30 mei 2017

Meer mediaberichten over zaken van Dirk

© 2017-2024 Daamen, advocaten. | Disclaimer | Sitemap | Links | Beheer