cocaïne

Dirk Daamen staat in deze zaak een van de verdachte Colombianen bij.

‘Colombianen gepakt na vondst partij coke in Amsterdam’

Enkele fragmenten uit het bericht op Crimewatcher.nl:
“AMSTERDAM In de Amsterdamse wijk Bos en Lommer werd, min of meer bij toeval, in mei dit jaar een aantal voornamelijk Colombiaanse drugsverdachten aangehouden nadat kilo’s coke en duizenden euro’s aan cash waren gevonden.

(..)

Het is maandag 1 mei dit jaar rond 13.45 uur als een dienstdoende agent, in burger en dus onopvallend gekleed, een zwarte Chevrolet met meerdere inzittenden op een parkeerplaats aan de Amsterdamse Jan van Galenstraat ziet stoppen. Ook een Peugeot parkeert hier. Personen van beide auto’s maken contact met elkaar, zo constateert de agent. Even later rijden zij weg met de Chevrolet. De argwanende politieagent besluit dit voertuig te volgen.

De inzittenden van het Amerikaanse voertuig stoppen na enige tijd en gaan een portiek van woningen aan de Amundsenweg binnen. Als zij na een half uurtje weer naar buiten komen, worden zij staande gehouden door de politie. Agenten besluiten tevens nader onderzoek te gaan doen bij de woning waar zij vermoeden dat iets niet in de haak is. Wanneer een van de dienders een flatje binnengaat, ziet hij dat vanaf een balkon van de naastgelegen woning twee zwarte rugtassen in de achtertuin worden gegooid.

(..)

In de tassen in de achtertuin vinden de agenten naast vele duizenden euro’s aan contanten ook zes blokken coke van een kilo. De vondst was voor de burgemeester van Amsterdam aanleiding de woning voor drie maanden te sluiten. Deze zaak, waarin in totaal drie personen voor de rechter moeten komen, zal in oktober door de rechtbank behandeld gaan worden.

Dirk Daamen, advocaat van een van de opgepakte verdachten, geeft desgevraagd tegenover deze misdaadsite aan de rechtbank te gaan vragen zijn cliënt vrij te spreken. “Mijn cliënt heeft verklaard dat hij niets wist van geld of drugs. Hij verbleef ook pas net in die woning. Er verbleven verschillende mensen in dat pand en de politie heeft niet gezien wie de tassen van het balkon heeft gegooid”, legt Daamen uit.

“Ik betwijfel ook of het wel cocaïne was. Het onderzoek is gedaan door een politielaboratorium, niet echt onafhankelijk dus. De rechtbank staat niet toe dat we monsters door een ander lab laten onderzoeken, maar het politielaboratorium moet wel beter uitleggen wat er gebeurd is”, aldus de Maastrichtse strafpleiter.”

Lees hier verder:

‘Colombianen gepakt na vondst partij coke in Amsterdam’,
Crimewatcher 2 oktober 2017

Ook over deze zaak:

‘Woning West dicht na vondst zes kilo cocaïne’,
Parool 30 mei 2017

Meer mediaberichten over zaken van Dirk

© 2017-2024 Daamen, advocaten. | Disclaimer | Sitemap | Links | Beheer