Vrouwe Justitia Handboeien
Mensenhandel-verdachte Sandor P. wordt bijgestaan door Dirk Daamen. Hij heeft vrijspraak van zijn cliënt bepleit.

’24 en 18 maanden geëist tegen twee verdachten van mensenhandel’

Arrondissementsparket Oost-Brabant – Op de middag van 21 augustus 2017 komt er een einde aan uitbuitingssituatie van een 16-jarig Hongaars meisje als het Prostitutie Controle Team van Eindhoven bij toeval op het Baekelandpein een voor hen nog onbekend meisje in een van de panden ziet.

De leden van het PCT die controleren op de vergunningsvoorwaarden, spreken haar aan. Zij blijkt geen Nederlands of Engels te verstaan, ze overhandigt een paspoort van een 19-jarige Hongaarse en via de tolkentelefoon vertelt zij dat ze nog nooit eerder in de prostitutie heeft gewerkt, dat ze via een vriendin op het Baekelandplein terecht is gekomen en dat ze dit vrijwillig doet. Gelet op haar houding en gedrag en twijfel over overeenkomsten tussen het meisje en de foto van het meisje op het paspoort, wordt zij meegenomen naar het politiebureau. Daar komt al gauw de aap uit de mouw: het paspoort is niet van haar, maar van haar zus. Zijzelf is op dat moment pas 16 jaar oud.

Vandaag staan voor deze mensenhandel een 32-jarige man uit Weert en een 23-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats voor de rechter in Den Bosch. Hen wordt concreet verweten het minderjarige meisje geworven te hebben en gehuisvest met het oogmerk van uitbuiting. Zij hebben haar in de prostitutie gebracht en gedwongen een aanzienlijk deel van haar verdiende geld af te dragen.

De officier van justitie van het Openbaar Ministerie Oost-Brabant eist een gevangenisstraf van 24 maanden tegen de 32-jarige verdachte en 18 maanden voor de 23-jarige verdachte.”

Bron: ’24 en 18 maanden geëist tegen twee verdachten van mensenhandel’,
OM.nl 31 januari 2019

Meer over deze mensenhandel zaak:

Eerdere bericht op onze site:

Mensenhandel Verdachten uit Voorarrest

In de media:

© 2017-2024 Daamen, advocaten. | Disclaimer | Sitemap | Links | Beheer