camper
De vader van de familie wordt bijgestaan door Dirk Daamen.

Vader ‘roversfamilie’ moet vijf jaar de cel in voor strooptocht langs Zeeuwse kust

MIDDELBURG – De vader van een ‘roversgezin’ uit Macedonië moet vijf jaar de cel in voor het plegen van tientallen diefstallen uit auto’s en campers langs de Zeeuwse en Goereese kust. Dat is veel meer dan tegen hem was geëist. De overige drie aangeklaagde gezinsleden kwamen er juist veel beter van af, met hooguit vier maanden cel

De familie trok afgelopen zomer met een camper langs de Zeeuwse kust, waar ze volgens het Openbaar Ministerie op verschillende parkeerterreinen zo’n 160 auto’s en campers openbraken. (..)

Tijdens de zittingen bij de rechtbank in Middelburg nam de vader alle schuld op zich. (..) Volgens het OM zou de familie een ‘criminele organisatie’ vormen, en de ouders zouden hun kinderen hebben uitgebuit door ze te laten deelnemen aan de diefstallen.

De rechtbank gaat niet mee in die laatste aanklachten. Voor een deel krijgt het OM daar de schuld van: in het dossier zaten geen lijsten of foto’s van de gestolen goederen en ook niet waar ze in de camper werden aangetroffen. Omdat er ook geen getuigen zijn of technisch bewijs dat anderen dan de vader bij de inbraken betrokken zijn, blijft het alleen bij een ‘aanname’. En dat is onvoldoende voor een veroordeling, meent de rechtbank.

(..)

Ondanks het feit dat dus ook een groot deel van de aanklachten tegen de vader door de rechter onbewezen werden verklaard, krijgt hij toch een veel hogere straf dan de officier had geëist. ,,U bent naar Nederland gekomen met als enige doel hier aan een rooftocht te beginnen”, kreeg de verdachte te horen. ,,Dat noemen we mobiel banditisme.” De rechtbank wil ‘een krachtig signaal afgeven dat wij dat hier niet tolereren’ en gaf de man voor de autodiefstallen vijf jaar cel.

Zowel de vader als het Openbaar Ministerie kunnen nog in hoger beroep gaan. Of dat ook gebeurt, is op dit moment nog niet duidelijk.”

Lees het hele artikel:
‘Vader ‘roversfamilie’ moet vijf jaar de cel in voor strooptocht langs Zeeuwse kust’,
AD.nl 9 mei 2019

In andere media:

Eerder bericht op onze site:

‘Roversfamilie’ wilde gewoon vakantie vieren aan de Zeeuwse kust

Eerdere berichten over de ‘roversfamilie’ in de media:

© 2017-2024 Daamen, advocaten. | Disclaimer | Sitemap | Links | Beheer