Vrouwe Justitia Handboeien

De zaak tegen de drie Belgen, die vrijdagavond na een massale vechtpartij in Sittard bewust op een agent zouden hebben ingereden, is geseponeerd. Dirk Daamen is de advocaat van de ex-verdachten.

‘Voetbalfans die inreden op agent blijken onschuldig’

“De zaak tegen de drie Belgen, die vrijdagavond na een massale vechtpartij in Sittard bewust op een agent zouden hebben ingereden, is dinsdag geseponeerd. Het drietal is volgens het Openbaar Ministerie onschuldig, laat advocaat Dirk Daamen in gesprek met L1 weten.

Camerabeelden

De Belgische voetbalfans werden vrijdagavond aangehouden en verdacht van poging tot doodslag. Daamen noemde deze verdachtmaking eerder al ‘zwaar overtrokken’. “Mijn cliënten hebben alledrie dezelfde verklaring afgelegd en op de plek waar ze op de agent zouden zijn ingereden hingen camera’s.” Of die camerabeelden zijn bekeken en invloed hebben gehad op het sepot, weet de advocaat niet. “Het kan zeker hebben meegewogen in de uitspraak.”

Schadevergoeding

Daamen laat weten een schadevergoeding te eisen voor zijn cliënten die twee nachten onterecht in hechtenis hebben gezeten. Het trio werd zondagmiddag weer vrijgelaten, maar werd toen nog steeds verdacht.

Justitie laat L1 desgevraagd weten dat de zaak inderdaad is geseponeerd, door een gebrek aan wettig en overtuigend bewijs.”

Bron: ‘Voetbalfans die inreden op agent blijken onschuldig’
1limburg.nl 12 februari 2019

Zie ook:

‘Voetbalfans niet vervolgd na massale vechtpartij in Sittard’
De Limburger 12 februari 2019

‘Drie Genk-supporters die verdacht werden van poging tot doodslag op agent gaan vrijuit: “Blij dat de zaak van de baan is”’
Het Nieuwsblad 12 februari 2019

Eerder bericht over deze zaak:

Verdachten inrijden agent Sittard vrijgelaten


© 2017-2024 Daamen, advocaten. | Disclaimer | Sitemap | Links | Beheer